Soldaat van Oranje houdt elfde verjaardag klein

De cast van Soldaat van Oranje proost eind deze maand samen met medewerkers en publiek op het elfjarig bestaan van de musical. Een bescheiden feestje nadat de grootse plannen voor het tienjarig jubileum vorig jaar niet konden doorgaan.

"Het is een feestelijk moment, maar we houden het bescheiden. We proosten bij zowel de matinee als de avondvoorstelling met het publiek", vertelt producent Fred Boot tegen het ANP over de viering van elf jaar Soldaat van Oranje op 30 oktober. Hij is blij dat de theaters weer open zijn en dat de mensen weer komen en zich veilig voelen. "Desalniettemin vinden we het niet gepast om met een groot feest ons jubileum te vieren."

Voor het koperen jubileum bij 12,5 jaar in 2023 is er gelukkig goede hoop. "We dromen van een groot feest voor het 12,5 jarig bestaan, maar het is nog ver weg", zegt Boot. "Ik zit met mijn fingers crossed!"

Soldaat van Oranje - De Musical, gebaseerd op het oorlogsverhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden, heeft al meer dan 3,1 miljoen bezoekers ontvangen. Eind augustus werd de productie op de Uitmarkt bekroond met de Musical Award Publieksprijs favoriete originele Nederlandse musical aller tijden.