Solskjaer: zwartste dag als trainer van Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Ole Gunnar Solskjaer beleefde zondag naar eigen zeggen zijn "zwartste dag" als trainer van Manchester United. Zijn ploeg werd op het eigen Old Trafford vernederd door Liverpool: 0-5. "Het is niet eenvoudig om nu iets te zeggen, afgezien van dat dit de zwartste dag is sinds ik deze ploeg onder mijn hoede heb", zei de zichtbaar aangeslagen Noor.

Bij rust stond het al 4-0 voor Liverpool. Mohamed Salah maakte kort na rust zijn hattrick compleet. Bij ManUnited werd de ingevallen Paul Pogba na een uur spelen met rood van het veld gestuurd.

Begin vorig seizoen verloor de ploeg van Solskjaer op een leeg Old Trafford met 6-1 van Tottenham Hotspur. "Maar dit is veel, veel erger", aldus de 48-jarige Noor, die als oud-speler van ManUnited maar al te goed weet hoe hard nederlagen tegen aartsrivaal Liverpool aankomen bij de achterban. "We moeten dit zo snel mogelijk achter ons laten."

Druk

Met 14 punten uit negen wedstrijden staat Manchester United op de zevende plaats in de Premier League. Uit de laatste vier competitieduels pakte de ploeg van Solskjaer slechts 1 punt. Hoewel de druk op de trainer groot is, denkt Solskjaer niet aan opstappen. "Daar zijn we al te ver voor gekomen. We geven nu niet op."

Aanvoerder Harry Maguire bood namens de ploeg verontschuldigingen aan aan de fans. "Dit was bij lange na niet goed genoeg voor deze club", zei de Engelse verdediger. "Het doet altijd pijn om van Liverpool te verliezen. De manier waarop we verloren voor het oog van onze eigen fans, dat kan niet. We bieden onze excuses aan."