Son Mieux: Multicolor was start achtbaan waar we nog in zitten

Een klein jaar na het uitbrengen van superhit Multicolor gaat de zevenkoppige popband Son Mieux opnieuw een zomer vol optredens in popzalen en festivals tegemoet. "De release van Multicolor was de start van een achtbaan waar we niet meer uit zijn gekomen", blikt frontman Camiel Meiresonne (29) tegenover het ANP terug op de maanden die achter hem en zijn zevenkoppige band liggen.

Onlangs kregen ze voor Multicolor van 3FM de Schaal van Rigter, de prijs voor het meest gedraaide liedje van het afgelopen jaar. "Heel leuk om een jaar na dato een prijs te winnen voor het liedje dat toch wel ons leven een beetje heeft veranderd", vindt Meiresonne.

Multicolor kwam vorig jaar juni de Nederlandse hitlijsten binnen en was vervolgens maandenlang niet meer van de radio de slaan. En het Haagse Son Mieux vervolgens niet meer van de Nederlandse podia. Toch heeft het scoren van zo’n grote hit ook wel een nadeel, zegt Meiresonne. "Het ding is nu: blijft het bij één hit of volgen er meer? We zijn wel bang om een one-hit-wonder te worden. Mijn buurvrouw had bijvoorbeeld nog nooit van Son Mieux gehoord, maar kende wel ‘dat ene leuke liedje’."

Voorlopig hebben ‘dat ene leuke liedje’ en ook opvolger This is the Moment ervoor gezorgd dat de band dit jaar in elk geval weer lekker aan het werk kan. Vrijdag start de clubtour van Son Mieux in popzaal PAARD in Den Haag. "We hadden vorig jaar het gevoel van: dit is echt het mooiste jaar ooit en ik weet niet of we hier ooit nog overheen gaan. Maar toen we een beetje collectief in de agenda begonnen te kijken, kwamen we erachter dat we een nog leuker jaar in gingen dan waar we uit komen. Met Lowlands, Sziget en eind van het jaar twee keer AFAS Live ", zegt Meiresonne. "Dat zijn een hele hoop dromen bij elkaar die uit gaan komen."