Song Kang-ho en Zahra Amir Ebrahimi winnen prijzen in Cannes

Op het filmfestival van Cannes hebben Zahra Amir Ebrahimi en Song Kang-ho de prijzen gewonnen voor beste actrice en beste acteur. Ook was er een prijs voor regisseur Park Chan-wook.

Zahra Amir Ebrahimi werd door de jury gekozen tot beste actrice. Zij speelt in het Iraanse misdaaddrama Holy Spider een rechercheur die op jacht is naar een moordenaar van vrouwelijke sekswerkers. De Iraanse actrice won eerder al een prijs voor haar acteerprestatie in de film Bride Price vs. Democracy.

Song Kang-ho uit Zuid-Korea kreeg de prijs voor beste acteur. Hij viel op door zijn rol in de film Broker, een film van regisseur Hirokazu Kore-eda. Song speelde eerder in de veelgeprezen film Parasite. In Broker speelt Song een eigenaar van een wasserette die zich ontfermt over ongewenste kinderen.

De Koreaanse regisseur Park Chan-wook won voor zijn film Decision to Leave de prijs voor beste regisseur. De Egyptenaar Tarik Saleh mocht naar voren komen om de prijs voor beste scenario op te halen voor de film Boy from Heaven.