Songfestivaloutfit Sam Ryder tentoongesteld in Liverpool

De outfit die Sam Ryder vorig jaar tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival droeg wordt momenteel tentoongesteld in de British Music Experience in Liverpool, waar het evenement dit jaar wordt georganiseerd. Het pak hangt naast andere beroemde outfits van bijvoorbeeld Elton John, Freddie Mercury en Ziggy Stardust, het alter-ego van David Bowie.

Ryder droeg de zwarte, denim jumpsuit toen hij in Turijn zijn nummer Space Man ten gehore bracht. In het pak zijn 15.000 parels en edelstenen verwerkt, net als diverse symbolen van de zon, de maan, sterren en planeten. Het kostte 200 manuren om de outfit te maken, zegt stylist Luke Day tegen de BBC.

De zanger zelf ziet zijn outfit als een "keerpunt" in zijn muzikale carrière en die van Groot-Brittannië's muzikale geschiedenis. "Het proces van het schrijven van Space Man met goede vrienden, de reis die we als team ondernamen en de positieve ontvangst die we kregen kwam allemaal samen in dit pak", zegt Ryder tegen de Britse omroep. "Ik kan niet dankbaarder zijn voor het feit dat het publiekelijk tentoongesteld wordt in Liverpool zodat fans van over de hele wereld ervan kunnen genieten."