Soof 3 passeert binnen drie weken 300.000 bezoekers

Soof 3, het laatste deel in de trilogie over een vrouw en haar cateringbedrijf, heeft in drie weken tijd meer dan 300.000 bezoekers getrokken. Dat heeft producent Millstreet Films vrijdag gemeld. Het is de tweede Nederlandse film in korte tijd die deze mijlpaal passeert. Eerder lukte dit ook Bon Bini Holland 3, van en met Jandino Asporaat.

Het vervolg op twee eerdere Soof-films werd viermaal uitgesteld vanwege de diverse coronalockdowns waar de bioscoopbranche de afgelopen twee jaar onder zuchtte. De laatste keer was begin december, toen Soof 3 gepland stond als grote kerstrelease. De makers van Soof hadden eerder al gemeld te willen wachten tot alle coronabeperkingen in de bioscopen zouden zijn opgeheven.

Soof 3 stond twee weken op de eerste plek van best bezochte films. Maar die koppositie heeft de goedgeluimde veertiger moeten afstaan aan de romantische komedie Ticket to Paradise. De terugkeer van Julia Roberts en George Clooney naar het witte doek kwam afgelopen week vanuit het niets binnen op de eerste plek in de lijst.