Sotheby’s veilt handgeschreven songteksten door Freddie Mercury

Het Britse veilinghuis Sotheby's veilt songteksten van de band Queen, handgeschreven door zanger Freddie Mercury. Sotheby's onthult de teksten donderdag in New York, waarna de spullen naar Los Angeles en Hongkong gaan. Als laatste worden ze in Londen tentoongesteld, waar ze in september worden verkocht tijdens de veiling 'Freddie Mercury: A World of His Own'.

Het gaat om teksten van nummers als Don't Stop Me Now, Somebody to Love en Bohemian Rhapsody. De tekst voor Bohemian Rhapsody telt vijftien pagina's en bevat ook aantekeningen als melodieën en een andere naam voor het lied. Sotheby's verwacht dat de tekst van Bohemian Rhapsody op zichzelf tot 1,2 miljoen pond (zo'n 1,4 miljoen euro) kan opbrengen.

De teksten zijn afkomstig uit de persoonlijke collectie van Mercury, die sinds het overlijden van de zanger in 1991 bewaard is gebleven in het huis van Mercury in Londen. De catalogus van Freddie Mercury: A World of His Own bevat ook spullen als kostuums en tekeningen door de vroegere Queen-frontman.