Sound of Music gaat door, Aladdin en Soldaat van Oranje nog niet

De musicals The Sound of Music en Hij gelooft in mij zullen deze week worden hervat. Ook de voorstellingen Titanic en The Rocky Horror Show zijn op korte termijn weer in de theaters te zien. Grotere musicals als Aladdin, Soldaat van Oranje en Tina kunnen met de huidige restricties nog niet worden gespeeld.

Dat hebben producent Stage Entertainment en De Graaf & Cornelissen Entertainment woensdag gemeld. "The Sound of Music of Titanic zijn relatief kleinschalige producties die ook met een kleinere zaalbezetting kunnen worden gespeeld", stelt een woordvoerder. Wel wordt de aanvangstijd van de voorstellingen iets vervroegd, zodat de producties om 22.00 uur klaar zijn zoals de coronaregels voorschrijven. Bezoekers worden hierover op korte termijn geïnformeerd.

Grotere musicals als Aladdin, die in het Circustheater staat, en Tina - in het Beatrixtheater - zijn voorlopig nog niet aan de beurt. Dit zijn grote dure producties die niet uit de kosten komen met de kleine bezetting die nu is toegestaan in theaters. Dit geldt ook voor megahit Soldaat van Oranje. "Bovendien duurt de voorstelling ruim drie uur", legt een zegsman uit. "We zouden dan al rond etenstijd moeten beginnen om het hele stuk te kunnen spelen."

De bezoekers die al kaarten hadden gekocht voor voorstellingen die weer doorgaan krijgen op korte termijn een bericht dat zij de kaarten voor door de lockdown gecancelde shows kunnen omruilen. Het is niet bekend wanneer Aladdin, Tina of Soldaat van Oranje wel weer te zien zijn.