Soundos minder streng voor zichzelf in coronatijd

Soundos el Ahmadi is sinds het begin van de coronacrisis minder streng voor zichzelf. Het vaste stramien van gezond eten en vaak naar de sportschool heeft ze een beetje losgelaten. "Soms heb ik een sixpack, soms een onepack. Lekker belangrijk", zegt de cabaretière in De Telegraaf-bijlage Vrouw.

"Dat heeft denk ik met de coronacrisis te maken. Zeker de eerste periode had ik het daar heel moeilijk mee", vertelt de 39-jarige Soundos. "Op een gegeven moment dacht ik: 'Bekijk het maar. De wereld vergaat: ik ga vreten!'"

"Er is sinds vorig jaar maart sowieso een hoop gebeurd. Ik was altijd maar aan het rennen, maar opeens werd ik gedwongen om stil te staan", gaat Soundos verder. Ze kreeg daardoor eindelijk de tijd om te rouwen om haar vader, die in augustus 2019 overleed. "Ik ging steeds maar door. Hoe ik dat toen heb gedaan, is mij ook een raadsel. De dag na zijn overlijden stond ik alweer in de studio voor de opnames van Echt Waar?. Weliswaar met trillende handen, paniekaanvallen en hartkloppingen, maar ik deed het wel. Het was heerlijk om even niets te moeten en ongeremd te kunnen janken."