Southampton stopt zegereeks Manchester City in Premier League

SOUTHAMPTON (ANP) - Na twaalf overwinningen op rij in de Premier League heeft koploper Manchester City weer eens punten verspeeld. De titelhouder kwam bij middenmoter Southampton niet verder dan 1-1. Liverpool kan daardoor de flinke achterstand op City wat verkleinen. De nummer 2 speelt zondag uit tegen Crystal Palace. Een overwinning brengt Liverpool op 9 punten van de rivaal uit Manchester met een wedstrijd minder gespeeld.

Kyle Walker-Peters opende in de 7e minuut de score met een doeltreffend schot. Daarna ging City, met verdediger Nathan Aké op de bank, fel op jacht naar de gelijkmaker. Het grote overwicht van de lijstaanvoerder leverde in de eerste helft echter geen doelpunt op.

Kort na de rust ontsnapte City aan 2-0. Een inzet van de sterk spelende Armando Broja (ex-Vitesse) belandde op de paal. Na ruim een uur maakte de vrijstaande verdediger Aymeric Laporte uit een vrije trap gelijk met een kopbal (1-1). Kevin De Bruyne was daarna namens het aandringende City dicht bij de winnende treffer. Het schot van de Belgische spelmaker eindigde op de paal.