Spaanse festivalzomer begint meer vorm te krijgen

Hoewel in Spanje momenteel nog strenge coronamaatregelen gelden, weerhoudt het festivalorganisatoren er niet van plannen te maken. Het Mad Cool Festival, dat in juli moet plaatsvinden in Madrid, heeft woensdag weer een lijstje met internationale bands en artiesten aan de line-up toegevoegd.

Zo staan nu ook namen als Kings of Leon, Anderson Paak, Cardi B en HAIM op het affiche. Eerder werd de komst van niet-Spaanse acts als The Killers, Foals, Red Hot Chili Peppers, Pixies, Royal Blood en Deftones al aangekondigd voor het festival dat dit jaar niet kon doorgaan.

Ook Primavera Sound in Barcelona, een van de grootste muziekfestivals in Europa, heeft veel grote internationale bands en artiesten geboekt voor juni. Zo is het affiche bijna rond met namen als Massive Attack, Tame Impala, The National, The Gorillaz, The Strokes en Tyler, The Creator.

Hoewel nog moet blijken of het mogelijk is dat al die bands en artiesten het vliegtuig naar Spanje kunnen pakken, zou dit hoop kunnen bieden voor Nederlandse festivals. Als namen zijn geboekt voor Spanje, durven ze wellicht ook festivals als Pinkpop (juni) en Lowlands (augustus) in te plannen. Eerstgenoemde heeft overigens al onder meer Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers en Deftones aangekondigd. Lowlands heeft het Nederlandse The Opposites als eerste headliner geprogrammeerd.