Spaanse voetballers vrijdag gevaccineerd

MADRID (ANP) - De Spaanse voetballers worden vrijdag alsnog gevaccineerd, zo heeft de Spaanse voetbalbond vlak voor de start van het EK bekendgemaakt. Aanvoerder Sergio Busquets en verdediger Diego Llorente hebben positief getest op het coronavirus, al gaat het bij Llorente vermoedelijk om een vals-positieve test.

De Spaanse overheid maakte dinsdag bekend dat de spelers zich met voorrang kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus. De exacte datum was echter nog onbekend.

Spanje begint maandag in Sevilla aan het EK tegen Zweden, dat ook te maken heeft met twee coronabesmettingen in de selectie. Luis Enrique bereidt zich met zijn EK-selectie afgesloten van de buitenwereld voor op het toernooi.

Schaduwselectie

Spelers van Jong Spanje kwamen dinsdag in actie in de oefeninterland tegen Litouwen (4-0). Luis Enrique heeft uit voorzorg een 'schaduwselectie' geformeerd, voor het geval naast Busquets meer spelers positief testen en wijzigingen in de groep noodzakelijk zijn.

"Het baart me zorgen dat ik misschien niet kan beschikken over een speler omdat hij een reactie heeft gekregen na de vaccinatie", zei Enrique.

Het EK begint vrijdag met het duel tussen Turkije en Italië.