Spaanse voetbalsters zonder topscorer Hermoso naar EK in Engeland

MADRID (ANP) - De Spaanse voetbalsters gaan zonder Jennifer Hermoso naar het EK in Engeland. De 32-jarige aanvalster heeft in de voorbereiding een knieblessure opgelopen en mist daardoor het toernooi. Spanje behoort tot de favorieten voor de Europese titel.

Hermoso verhuisde onlangs van FC Barcelona naar de Mexicaanse club Pachuca. Ze maakte in de afgelopen drie seizoenen bijna negentig doelpunten voor Barcelona, waarmee ze vorig jaar de Champions League won. Dit jaar moest de Spaanse kampioen het in de finale van het Europese bekertoernooi afleggen tegen Olympique Lyon.

Hermoso werd vorig jaar topscorer van de Champions League. In 91 interlands voor Spanje maakte ze 45 doelpunten, waarmee Hermoso de topscorer aller tijden van haar land is. Spanje zit op het EK in groep B bij recordkampioen Duitsland, Denemarken en Finland. De bekendste speelster in de selectie is Alexia Putellas van FC Barcelona, die afgelopen jaar de Ballon d'Or (Gouden Bal) kreeg bij de vrouwen en ook door de FIFA werd uitgeroepen tot voetbalster van het jaar.