SpangaS-actrice krijgt rol in Bowie-musical

AMSTERDAM - Renée de Gruijl, momenteel te zien in de jeugdserie SpangaS, gaat een rol spelen in de David Bowie-musical Lazarus. Ze zal samen met Shary-An Nivillac en Esmee Dekker in de huid kruipen van Teenage Girl. Dat heeft producent Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

De Gruijl werd genomineerd als aanstormend talent voor haar vertolking van Maureen in de M-Lab-voorstelling Rent en was te zien in seizoen 8 van The Voice of Holland. Daarnaast was ze op televisie te zien in series als Flikken Maastricht, Nieuwe Tijden en Mocro Maffia.

David Bowie creëerde Lazarus samen met regisseur Ivo van Hove. In Lazarus leidt Thomas Newton, het alter ego van Bowie, het publiek door zijn leven, zijn dromen en zijn obsessies. De reis wordt omlijst door hits als Absolute Beginners, Changes, Heroes en This is not America.

De hoofdrollen in de Nederlandse versie worden vertolkt door acteur Gijs Naber en Noortje Herlaar. De musical Lazarus is van begin oktober tot begin april te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Vier maanden voor de première van de Nederlandse versie van Lazarus zijn er al meer dan 50.000 kaarten verkocht.