Spanje zonder Ramos tegen Zweden

STOCKHOLM (ANP) - De Spaanse recordinternational Sergio Ramos moet de EK-kwalificatiewedstrijd dinsdag in en tegen Zweden aan zich voorbij laten gaan. De centrale verdediger van Real Madrid zit een schorsing uit. "Ramos is onze aanvoerder. Hij voegt kwaliteiten aan ons spel toe, die andere spelers niet hebben", lichtte bondscoach Robert Moreno toe. "Ramos behoort tot de beste verdedigers van de wereld. Dat hij er niet bij is, vormt voor ons zeker een nadeel."

Spanje is in groep F nog ongeslagen. De drievoudige Europese kampioen verspeelde zaterdag in en tegen Noorwegen (1-1) de eerste punten na zes overwinningen op rij. Daardoor is het EK-ticket nog niet officieel binnen. Tegen nummer twee Zweden, dat vijf punten minder heeft, heeft Spanje aan een gelijkspel genoeg voor plaatsing. Maar Moreno verlangt meer van zijn ploeg dan een magere remise.

"Ik eis meer van deze nationale ploeg", benadrukte hij. "Tegen Noorwegen hebben we aanvallend gespeeld en wisten we goed de Noorse counters te bestrijden. Maar ik miste agressie in ons spel. Dat moet tegen Zweden anders."