Spanningen zorgen voor verlies op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. Toenemende handelsspanningen en geopolitieke onrust drukten op het sentiment. Autobouwers stonden onder druk door de dreiging van nieuwe Amerikaanse importheffingen op voertuigen. Verder blies president Donald Trump zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af, wat druk gaf op financiële aandelen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,6 procent in de min op 561,62 punten. De MidKap zakte ook 0,6 procent tot 797,28 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,3 tot 0,9 procent in.

De Duitse autofabrikanten BMW, Daimler en Volkswagen verloren in Frankfurt tot 3,1 procent door de vrees voor nieuwe importtarieven in de VS. PSA Peugeot Citroën en Renault zakten in Parijs tot 1,7 procent.

Trump liet weten het topoverleg op dit moment niet opportuun te vinden gezien de vijandige uitlatingen van Kim. Hij zegt te hopen dat de ontmoeting op een ander moment wel kan doorgaan. Het afblazen van de top zorgde direct voor grotere verliezen op de beurs. Ook zakte de dollar wat in waarde. De euro was 1,1727 dollar waard, tegen 1,1699 dollar een dag eerder.

0 Reacties Doe mee met de discussie →