Sparta breidt ongeslagen reeks uit met 0-0 bij Fortuna Sittard

SITTARD (ANP) - Sparta Rotterdam heeft tegen Fortuna Sittard de reeks van ongeslagen wedstrijden in Eredivisie uitgebreid naar negen. De ploeg van trainer Maurice Steijn speelde in Sittard 0-0. Met het behaalde punt handhaafde Sparta zich op de zesde plek. Fortuna behield de elfde plaats. Doelman Nick Olij van Sparta kreeg voor de tiende keer dit seizoen geen doelpunt tegen.

Jonathan de Guzman stond voor het eerst sinds 16 oktober weer in de basisopstelling van Steijn. Ook opvallend; de Spartanen speelden in hun zogeheten 'Ode aan de Nacht'-tenue, een compleet zwarte outfit als eerbetoon aan wijlen dichter en Sparta-fan Jules Deelder, die altijd in het zwart gekleed was.

Fortuna begon aanvallend en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van doelman Olij, maar er viel geen doelpunt. Ook een afstandsschot van spits Burak Yilmaz leverde niks op. Na een klein half uur was er een grote kans voor Sparta, maar Tobias Lauritsen kopte de bal naast.

De thuisploeg speelde met meer pit. Fortuna verhoogde de druk in de tweede helft en kreeg legio kansen. Een goal wilde maar niet vallen. Olij moest ingrijpen bij een hard schot van Kristijan Bitrovic en een kopbal van Tijjani Noslin. Iñigo Córdoba had in de slotfase de bal voor het inschieten, maar hij mikte oog in oog met de keeper hoog over.