Sparta haalt Nigeriaans international als nieuwe doelman

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft na Benjamin van Leer nog een nieuwe doelman aangetrokken. Als de medische keuring geen problemen oplevert, zet de Nigeriaanse keeper Maduka Okoye zijn handtekening onder een contract voor twee jaar op Het Kasteel, met een optie op nog eens twee jaar. De 20-jarige Okoye, die ook een Duits paspoort heeft, debuteerde eind vorig jaar als invaller in het nationale elftal van Nigeria tijdens een oefeninterland tegen Brazilië.

Okoye is geboren in de Duitse stad Düsseldorf. De doelman speelde in de jeugd enkele jaren voor Bayer Leverkusen en sinds 2017 voor Fortuna Düsseldorf. Hij keepte vooral in het tweede elftal van de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Sparta kon Okoye transfervrij vastleggen.

"Met Maduka halen we een groot talent met veel potentie binnen", zegt technisch directeur Henk van Stee. "Hij stond in de belangstelling van meerdere clubs uit verschillende landen, maar hij gelooft dat hij bij Sparta de volgende stap kan maken. Wij geloven dat hij van waarde kan zijn voor deze club." Sparta had vanwege het vertrek van Ariel Harush en de zware blessure van Tim Coremans twee nieuwe keepers nodig.