Sparta legt doelman Okoye vast tot 2025

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft doelman Maduka Okoye langer vastgelegd. De 21-jarige doelman zet zijn handtekening onder een nieuw contract voor vier seizoenen en is tot 2025 verbonden aan de club.

"Een jaar geleden trokken we Maduka aan, omdat we dachten dat hij een groot talent was", zegt technisch directeur Henk van Stee. "Het afgelopen seizoen heeft hij ons gelijk bewezen. Met tien 'clean sheets' in 28 wedstrijden heeft hij een aandeel gehad in de achtste plaats die de club behaalde en werd hij door de supporters gekozen als speler van het seizoen. Hij heeft vorig seizoen grote stappen gezet, zo is hij ook eerste keeper van het Nigeriaanse elftal. Uiteraard betekende dit dat er veel interesse in hem was, maar we hadden allebei de intentie langer door te gaan en zijn heel blij dat we zijn contract verlengen."

Okoye is achtvoudig international van Nigeria. Hij groeide op in Duitsland en speelde in de jeugd voor Bayer Leverkusen en het tweede elftal van Fortuna Düsseldorf. De doelman kijkt uit naar zijn tweede seizoen op Het Kasteel. "Toen ik bij Sparta tekende, deed ik dat met duidelijke doelen. Ik wilde mij verder ontwikkelen en uitgroeien tot eerste keeper in de Eredivisie. Na het eerste seizoen kan ik niet anders dan tevreden zijn, maar ik ben nog zeker niet klaar hier. In mijn eerste jaar heb ik al veel mooie momenten hier meegemaakt, ik hoop dat we daar komend seizoen nog meer momenten aan toevoegen."