Sparta legt talent Emegha tot medio 2024 vast

ROTTERDAM (ANP) - De clubleiding van Sparta Rotterdam heeft het contract van talent Emanuel Emegha opengebroken en met één seizoen verlengd. De 18-jarige aanvaller ligt nu tot medio 2024 vast op Het Kasteel, met een optie voor nog een jaar. Zijn oude verbintenis liep tot de zomer van 2023.

"Het afgelopen seizoen heeft hij grote stappen gemaakt", legt technisch directeur Henk van Stee uit. "Hij heeft zich laten zien op Eredivisieniveau en heeft in de voorbereiding laten zien dat hij deze ontwikkeling door weet te trekken. Wij wilden hem graag belonen met een nieuw contract, omdat wij geloven in zijn potentie. Door de lengte van dit contract maken we allebei duidelijk dat we een goed gevoel hebben met elkaar en met vertrouwen uitkijken naar de toekomst."

Ook Emegha, die vorig seizoen in zestien wedstrijden in actie kwam in de Eredivisie, reageert opgetogen. "Ik ben heel blij dat ik een nieuw contract kan tekenen bij de club waar ik al jaren speel. Ik kijk uit naar het komende Eredivisieseizoen, waarin ik hoop op nog meer speelminuten en goals dan het afgelopen seizoen."