Sparta-trainer Fraser zag doelstelling steeds veranderen

HEERENVEEN (ANP) - Sparta-trainer Henk Fraser mag met zijn ploeg dromen van Europees voetbal. Naar mate het seizoen vorderde, is de doelstelling meermaals veranderd. Zondag werd het seizoen in stijl afgesloten met een 2-1-zege bij sc Heerenveen, waardoor deelname aan de play-offs werd veiliggesteld.

"Het was voor ons ook schakelen. Eerst was het de doelstelling om te handhaven en dat werd uiteindelijk zo hoog mogelijk eindigen", zei Fraser voor de camera van ESPN. "Het ging zo goed dat we de doelstelling steeds hebben aangepast, want we gaan altijd voor het maximale."

Sparta, dat achtste is geworden, kwam in de laatste vijf speelronden tot vier zeges; de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-2) werd gewonnen en op eigen veld werd Vitesse met 3-0 verslagen. "We hebben lef, bereidheid en discipline getoond. Dat je die wedstrijden winnend afsluit, is niet vanzelfsprekend en zeker niet dat je het zo'n lange periode kunt volhouden", aldus Fraser.

Feyenoord is in de play-offs de eerste tegenstander. "Dat is een topploeg waarvan we heel graag willen winnen", aldus Fraser. "Als de sfeer daar wat minder is dan ligt ons voordeel op dat vlak. Maar dat weet ik niet zeker op afstand."