Sparta verlengt contract trainer Fraser tot medio 2024

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft het contract van coach Henk Fraser met twee jaar verlengd, tot de zomer van 2024. De Eredivisieclub wil met het vroegtijdige verlenging duidelijk maken dat de afgelopen drie seizoenen met Fraser (54) de stijgende lijn is ingezet.

"Voorop staat uiteraard dat we niet anders dan tevreden kunnen zijn over de prestaties van de laatste drie jaar", zegt technisch directeur Henk van Stee. "Eigenlijk hebben we boven verwachting gepresteerd. Met een promotie in 2019, een elfde plaats in 2020 en een achtste plaats afgelopen seizoen, met zelfs deelname aan de play-offs voor Europees voetbal, konden we niet meer krijgen."

Oud-profvoetballer Fraser zegt het enorm naar zijn zin te hebben bij Sparta. "Ik werk met goede en prettige mensen om mij heen, we zijn achter de schermen bezig om de selectie verder te versterken. Hoewel we pas een paar dagen bezig zijn met de voorbereiding, kan ik niet wachten om in augustus weer wedstrijden te coachen op een vol Kasteel."

Vierde seizoen

Henk Fraser begint aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer bij Sparta. Sinds de invoering van het betaald voetbal in 1955 is dat slechts drie keer eerder voorgekomen op Het Kasteel. Het record staat op naam van Denis Neville met acht seizoenen. "Dat record is nog wel heel ver weg," zegt Fraser. "Laten we eerst maar naar de nabije toekomst kijken en komend seizoen gaan presteren."

Van Stee noemt de continuïteit heel prettig. "Als er rust is binnen de club, binnen de staf en binnen de spelersgroep betekent dat maar één ding en dat is dat de prestaties van het eerste elftal goed zijn."