Spelen ver weg voor curlingteam na verlies

PILSEN (ANP) - De Nederlandse curlingmannen hebben hun vierde wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in het Tsjechische Pilsen verloren. In een spannende partij tegen China lag Oranje in het laatste end op winst maar de allerlaatste Chinese steen gooide roet in het eten (5-7). Een ticket voor de Winterspelen in Pyeongchang is nu ver weg voor de curlingploeg.

Nederland had een valse start en keek na het eerste end al tegen een 3-0 achterstand aan. Met 6-5 in Chinees voordeel begonnen de landen aan het laatste end. Bij de laatste steen van China lag Oranje met vier stenen goed (vier punten). De laatste steen manoeuvreerden de Chinezen echter perfect zodat alsnog het end en dus de wedstrijd werd gewonnen.

Het team van bondscoach Shari Leibbrandt verloor eerder van Italië en Duitsland waarna de eerste overwinning volgde op Finland. Vrijdag speelt Oranje tegen Rusland.

Aan het kwalificatietoernooi doen acht landen mee. Er zijn twee tickets te verdienen voor de Olympische Spelen. Oranje moet bij de eerste drie eindigen om in een finale te strijden voor een olympisch plaatsbewijs.

0 Reacties Doe mee met de discussie →