Spelers Lazio wachten op afgelasting door afwezigheid Torino

ROME (ANP/AFP/RTR) - Het duel tussen Lazio en Torino in de Serie A is dinsdagavond niet van start gegaan. De bezoekers uit Turijn zijn niet afgereisd naar Rome omdat ze van de lokale gezondheidsinstanties in quarantaine zijn geplaatst en niet naar de hoofdstad van Italië mogen afreizen nadat acht spelers positief hadden getest op de Britse variant van het coronavirus.

De Italiaanse Serie A weigert echter het duel uit te stellen, waarop Lazio een team naar de aftrap had gestuurd. Daar wachten de spelers van Lazio nu tot de wedstrijd definitief wordt afgelast en de thuisploeg een reglementaire 3-0-overwinning krijgt, een beslissing waartegen Torino dan weer in beroep zal gaan.

De competitieleiders weigerden eerder dit seizoen het duel tussen Juventus en Napoli uit te stellen, ondanks een reeks coronabesmettingen bij de ploeg uit Napels. Juventus kreeg een 3-0-overwinning, maar Napoli ging in beroep daartegen en kreeg gelijk van het Italiaans Olympisch Comité.

"Wat ons betreft moet de wedstrijd doorgaan, maar er is een restrictieve houding van de gezondheidsinstanties. We moeten ook evaluaties maken van de beslissing van het Italiaans Olympisch Comitié, dat helaas heeft gezorgd voor een juridisch precedent in de zaak rond het duel Juventus-Napoli", reageerde voorzitter Paolo Dal Pino van de Lega Serie A tegen de Italiaanse radiozender Gr Parlamento.

Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond heeft de organisatie van de Serie A opgeroepen voor duidelijkheid te zorgen. "Er is geen enkele mogelijkheid voor Torino dat ze kunnen spelen en de Serie A moet voor duidelijke regels zorgen. Stel je voor dat de spelers van een team besluiten om toch te gaan spelen en zich niet aan de quarantaine houden. Dan overtreden ze de wet."