Spelersvakbond: KNVB moet voor veilige werkomgeving zorgen

HOOFDDORP (ANP) - De spelersvakbond VVCS is geschrokken dat er zondag bij de wedstrijd van FC Groningen tegen sc Heerenveen opnieuw een voetballer is belaagd door een toeschouwer. "Veldbestormers, bierdouches... Absurd! We wijzen als VVCS de KNVB nogmaals op de verplichting om voor een veilige werkomgeving voor spelers te zorgen", schrijft de VVCS op Twitter.

Groningen-verdediger Jetro Willems kreeg zondag een klap van een 'eigen' supporter toen hij probeerde boze fans te kalmeren. Er was in de slotfase van het duel met Heerenveen onrust ontstaan nadat een andere toeschouwer had geprobeerd het veld te betreden. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde het duel voor ongeveer een kwartier stil omdat de situatie dreigde te escaleren.

Het geweld richting Willems zorgde veel ophef. De speler zelf bleef rustig. De clubleiding van FC Groningen reageerde woedend. De minderjarige jongen die zou hebben geslagen is na de wedstrijd aangehouden door de politie.

Vorige maand ging het ook al mis bij de wedstrijd van PSV tegen Sevilla in de Europa League. Een aanhanger van PSV kwam het veld op en viel de doelman van de Spaanse club aan. De 20-jarige man uit Roermond is veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. Vorig jaar kreeg FC Twente-speler Vaclav Cerny in de wedstrijd tegen Heracles bij een opstootje een klap van een fan van Heracles.