Spijkers met Koppen eert overleden Fred Florusse met Oude School

Het cabaretteam van het radioprogramma Spijkers met Koppen heeft zaterdagmiddag een eerbetoon gebracht aan de deze week overleden cabaretier Fred Florusse. Het team zong Oude School, het bekendste nummer van de groep Don Quishocking waar Florusse jarenlang deel van uitmaakte. Florusse was ook een van de 'founding fathers' van het programma Spijkers met Koppen.

Don Quishocking zong Oude School in het theaterprogramma Zand In Je Badpak uit 1974. Het lied, met tekst van Willem Wilmink, schetst een nostalgisch beeld van een oude schoolklas, vol wandkaarten van verre oorden en rumoerige leerlingen. Oude School werd onder meer bekroond met de Louis Davidsprijs, de voorloper van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het meest indrukwekkende theaterlied van het jaar.

Het nummer werd voor deze gelegenheid gezongen door Aron Elstak, Ruud Smulders, Kiki Schippers, Martijn Kardol en Owen Schumacher. Presentator Dolf Jansen memoreerde het feit dat Florusse in de jaren tachtig een van de bedenkers van het programma was en dat hij jarenlang deel uitmaakte van het cabaretteam. Jansen beklemtoonde dat het niet alleen een knappe woordkunstenaar was, maar ook een erg aardig mens.