Spike Lee rouwt om dood filmmaker Melvin Van Peebles

Filmmaker Melvin Van Peebles, een pionier voor de Afro-Amerikaanse filmwereld, is op 89-jarige leeftijd overleden. Flink wat Hollywoodprominenten rouwden woensdag op sociale media om 'de godfather van de zwarte film'.

Spike Lee deelde op Instagram een door Van Peebles gesigneerde poster van diens film Sweet Sweetback's Baadasssss Song. "Ik ben zo bedroefd om het verlies van mijn brother Melvin Van Peebles, die de onafhankelijke zwarte cinema in de spotlight zette met zijn film Sweet Sweetback’s Badasssss Song", aldus de filmmaker. "Melvin was een grote supporter van mijn filmcarrière. Hij kwam zelfs naar de set van Do The Right Thing. Verdomme, we zijn een reus verloren."

Ava DuVernay deelde een quote van Van Peebles op Twitter. "Je moet jezelf nooit wijsmaken dat het je niet zal lukken. Doe wat je kunt binnen de grenzen die er zijn. En kijk niet daarbuiten. Kijk erbinnen."

Ook Barry Jenkins stond stil bij het overlijden van Van Peebles. "Hij haalde het beste uit elke seconde, uit elk frame", schreef de Moonlight-regisseur. "Ik moet toegeven dat de laatste keer dat ik tijd met hem doorbracht vele jaren geleden is, maar het was een avond waarop hij zich uit de naad danste. De man heeft absoluut geleefd."