Splinter Chabot ontdekt Canal Parade vanaf de wal

Splinter Chabot beleeft zaterdag pas z'n eerste Canal Parade vanaf de wal. De presentator en schrijver ziet het feest nu van een heel andere kant, zo ontdekte hij tijdens het liveverslag op NPO 1 dat hij maakt met Rik van de Westelaken.

Volgens de 26-jarige Chabot is het ook aan de kant "heel erg leuk en heel erg gezellig". "Ik heb altijd jaren op boten gestaan, nooit langs de kant", zo vertelde hij aan zijn co-host Van de Westelaken. "Ik kreeg de vraag of ik naast jou plaats wilde nemen, dat vind ik natuurlijk te gek."

"En het is ook heel leuk om de parade voorbij te zien komen. Maar ik realiseerde me dus wel ineens: 'oh, shit dat betekent dus dat ik niet meer op een boot sta'." Volgens Chabot voelde het altijd heel bijzonder om op een van de boten te staan. "Want de stad omarmt je."

Toen hij jaren geleden nog probeerde te ontdekken wie hij precies was, had Chabot overigens weinig met de Canal Parade. "Toen dacht ik: dit ben ik denk ik niet. Maar dat is ook de verkeerde beeldvorming", aldus de presentator. "Op een gegeven moment ging ik ook zien wie er nog meer allemaal bij waren en wie er allemaal meevaart. Eigenlijk is alles natuurlijk schitterend."

De beroemde botenparade in de grachten van Amsterdam vindt dit jaar voor de 25e keer plaats.