Spong: ontucht met minderjarige kan celstraf opleveren

Als bewezen kan worden dat Marco Borsato verscheidene minderjarige kandidaten van The Voice Kids heeft betast, kan de zanger zomaar een gevangenisstraf krijgen. Advocaat Gerard Spong noemde de aantijgingen richting Borsato in de uitzending van BOOS "buitengewoon ernstig".

"Op ontucht met een minderjarige staat maximaal zes jaar gevangenisstraf. Daar kan je zo in voorlopig hechtenis voor worden gesteld", zei Spong, die nog meer strafbare feiten had langs horen komen. Naast ontucht met een minderjarig kind waren dat ook aanranding en in het geval van Ali B ook verkrachting.

"Voor mij is het ook een heftige aflevering geweest, maar wel dagelijkse kost", zo schetste Spong. "De politie registreert per jaar 9000 zedenmisdrijven, waarvan 2400 aanrandingen en 1900 verkrachtingen. Dat zijn vijf verkrachtingen per dag en dat zijn alleen nog maar de geregistreerde."

Marco Borsato zou tijdens zijn functie als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast, zo bleek uit de uitzending van BOOS. Drie van hen waren voormalige deelneemsters van The Voice Kids.