Sport toegevoegd aan programmering discovery+

Op discovery+ waren tot op heden vooral reality- en entertainmentseries te zien, maar vanaf donderdag kunnen kijkers daar ook grote sporttoernooien zoals de Olympische Spelen, de Tour de France en Wimbledon zien, meldt de streamingdienst donderdag.

Op discovery+ zijn de sporten ononderbroken te zien en worden in veel gevallen van Nederlands commentaar voorzien. Fans van tennis en wielrennen, maar ook liefhebbers van MotoGP, Formule E en wintersporten als schansspringen zijn dan bij de streamingdienst aan het juiste adres.

In tegenstelling tot zusterzender Eurosport, waar de grootste en beste momenten van de Olympische Spelen te zien zijn, kunnen kijkers van discovery+ bij de streamingdienst alles live volgen. Voor de Spelen is namelijk een speciaal gedeelte binnen de streamingdienst ingericht waar kijkers zelf kunnen bepalen wat ze willen zien en hoe ze dat willen doen. De prijs van een abonnement inclusief sporten bedraagt 5,99 euro per maand, dat is 2 euro meer dan een normaal abonnement voor discovery+.

"We zijn enorm blij dat we met de toevoeging van sport aan discovery+ ook sportfanaten op hun wenken kunnen bedienen", laat Susanne Aigner van discovery+ weten. "En met de Olympische Spelen voor de deur is het natuurlijk nog geweldiger dat er een plek is waar sportliefhebbers naar hartenlust alle wedstrijden kunnen bekijken en herhalen."