Sporting blijft na zege op Besiktas meedoen in de groep van Ajax

ISTANBUL (ANP) - Sporting Portugal blijft in de race voor een plaats in de volgende ronde van de Champions League. De kampioen uit Portugal won in de groep van Ajax en Borussia Dortmund met 4-1 bij Besiktas. Sporting heeft na drie duels 3 punten, Besiktas is nog altijd puntloos.

Vier van de vijf treffers vielen voor rust en allemaal kwamen ze voort uit dode spelmomenten: drie hoekschoppen en een strafschop. Na een kwartier kopte Sebastián Coates Sporting uit een hoekschop op voorsprong (0-1). De bal werd eerst met het hoofd verlengd door verdediger Gonçalo Inácio. Halverwege de eerste helft scoorde Besiktas tegen, ook door een kopbal uit een hoekschop. De treffer kwam op naam van Cyle Larin.

In de 27e minuut was het weer raak voor Coates, die op bijna identieke wijze scoorde. Net als bij zijn eerste doelpunt kopte na een corner een medespeler de bal eerst door, dit keer was dat Paulinho. Coates zette daarna met succes zijn hoofd weer tegen de bal.

Na een handsbal van Domagoj Vida benutte de Spanjaard Pablo Sarabia in de 43e minuut een strafschop: 1-3. Een fraaie treffer van Alex Teixeira van Besiktas werd in blessuretijd van de eerste helft afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft scoorde alleen Paulinho nog voor Sporting, kort voor tijd. Begin november staan Sporting en Besiktas opnieuw tegenover elkaar.