Sportmarketeer Van Oosterhout ontving Maradona: wildwest!

DEN BOSCH (ANP) - Amper een uur na het overlijden van Diego Maradona heeft Bob van Oosterhout het shirt dat hij ooit kreeg van de Argentijn er al bij gepakt. "Prachtig, die blauw-witte kleuren", zegt de sportmarketeer. "Ik weet niet of hij er in heeft gespeeld, maar de handtekening is echt. Ik heb er voor de zekerheid net nog even een foto van gemaakt."

Enkele jaren geleden verbleef Maradona in het Brabantse Mierlo. Van Oosterhout, van Triple Double Sportmarketing, zat in de auto en kreeg een telefoontje. "Iemand zei: Diego Maradona wil je even spreken. Ik schoot in de lach, want ik dacht dat het een grap was. Maar het was waar. Maradona zat met een team uit de Emiraten in Mierlo en wilde wat bijverdienen voor zijn entourage."

Van Oosterhout regelde de nodige zaken en wat zich vervolgens afspeelde omschrijft hij als wildwest. "In de middag hebben we anderhalf uur zitten wachten, maar hij kwam niet. Omdat het toch Maradona was zijn we 's avonds maar teruggegaan. Weer anderhalf uur gewacht. Vervolgens werden we opgehaald en hebben we een hele tijd zitten steengrillen met Maradona. Met een glaasje wijn. Nou ja, voor hem waren het er een paar meer misschien."

Diva

"We hebben een aantal campagnes voor hem gedaan", vervolgt Van Oosterhout. "Maradona gedroeg zich als een diva. Als er honderd mensen zaten te wachten op een handtekening vertrok hij na twintig man. Als we met een filmploeg klaar stonden stapte hij in de bus naar Amsterdam. Hij kwam ook voortdurend overal te laat. Lastig te managen, zal ik maar zeggen. Maar het was het waard."

Want, zegt Van Oosterhout: "Het was toch de grootste voetballer aller tijden. Een fenomeen. Vroeger als voetballer heeft hij al een enorme impact op mij gehad. Niet zo gek lang geleden was ik nog in Jamaica, bij Usain Bolt. Ook een wereldster. Maar van iedereen die ik heb ontmoet is hij voor mij toch de grootste. Na dat ene telefoontje van Maradona destijds stond ook meteen ons hele bureau op zijn kop."