Springruiters stellen teleur in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse springruiters zijn teleurstellend begonnen aan de EK in Rotterdam. Na het eerste onderdeel staat de thuisploeg op de negende plaats, met een score van 238,58. Duitsland leidt na de eerste dag met een totaal van 219,21, gevolgd door Frankrijk (221,54) en Zweden (224,37).

De foutloze Marc Houtzager zette namens Nederland op Sterrehof's Calimero de beste score neer (76,66). In het individuele dagklassement kwam hij daarmee echter niet verder dan de achttiende plek. Ook Doron Kuipers ging op Charley vlekkeloos rond, maar gebruikte meer tijd voor zijn omloop (81,04). Frank Schuttert op Lyonel D maakte één springfout, waardoor hij op 80,88 uitkwam. De score van Maikel van der Vleuten op Dana Blue (81,55) viel als minste prestatie af. Hij liet twee springfouten noteren.

Donderdag staat het tweede onderdeel van de landenwedstrijd op het programma waarna vrijdag de strijd om de teammedailles wordt beslist. De scores in het landenklassement tellen mee voor de individuele rangschikking, die zondag na de finale bekend is.