Staande ovatie voor Kapsalon Romy in België

De Nederlandse familiefilm Kapsalon Romy oogst veel lof in België. De film van scenarist Tamara Bos en regisseur Mischa Kamp draait daar deze week op het prestigieuze festival van Gent. De twee makers en hoofdrolspeelster Beppie Melissen waren aanwezig bij een van de galavertoningen, die met een staande ovatie werd ontvangen.

De film won in het buitenland al diverse prijzen. Kapsalon Romy heeft inmiddels distributeurs in België, Duitsland, Noorwegen, Litouwen en Polen.

Beppie Melissen speelt in de film oma Stine die haar kleindochter Romy na school met frisse tegenzin opvangt in haar kapsalon, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. De kapster worstelt met beginnende alzheimer. Romy vindt het helemaal niet leuk dat ze elke dag naar haar oma moet, maar dat verandert als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

De familiefilm draait momenteel in de Nederlandse bioscopen. Nederlandse titels doen het momenteel sowieso erg goed in de bioscopen. De thriller Instinct (met Carice van Houten), de coming of age-film De belofte van Pisa (naar het boek van Mano Bouzamour) en de platte romantische komedie Fuck de Liefde trekken veel bezoekers.