Staatssecretaris spreekt ambassadeur over afgekeurde mondkapjes

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft met de Chinese ambassadeur in Den Haag gesproken over de zending afgekeurde mondmaskers uit China. De kwaliteit van de 600.000 maskers was onder de maat.

Het gesprek ging voornamelijk over de afgekeurde zending, aldus een woordvoerder van de bewindsman. Daarbij heeft Van Rijn het belang benadrukt dat medische middelen aan de kwaliteitseisen voldoen. China is een belangrijke partner in de strijd tegen het coronavirus, aldus de woordvoerder.

"Vandaag met Chinese ambassadeur Xu Hong @PRCAmbNL gesproken over de afgekeurde mondkapjes. Maar ook mijn dank uitgesproken aan China voor hun steun om het #coronavirus in NL te bestrijden. We werken samen om te zorgen dat alle beschermingsmiddelen aan de kwaliteitseisen voldoen", twitterde de staatssecretaris zondag.

De Chinese ambassadeur verklaarde op hetzelfde sociale medium "een goed gesprek" met Van Rijn te hebben gehad. Hij wacht op meer gedetailleerde informatie over de afgekeurde maskers en roept in een verklaring op de kwestie niet te politiseren.