Stadion Heracles mag na aanbrengen verstevigingen weer vol

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan de thuiswedstrijden voortaan weer voor volle tribunes spelen. Ook publiek van de bezoekende club is weer welkom. Dat was sinds eind maart niet meer zo, omdat het stadion niet helemaal veilig bleek te zijn. Na het aanbrengen van verstevigingen aan diverse tribune-elementen is dat wel weer het geval, meldt de naar de eerste divisie gedegradeerde club.

"De beheersmaatregelen zijn gelukkig verleden tijd. We hebben het stadion goed verstevigd en hebben nu misschien wel het sterkste stadion van Nederland staan", zegt Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles. "Dat betekent dat de ouderwetse sfeer weer terug kan komen. Het samen vieren van een doelpunt, springen, hossen, dansen en juichen. We kunnen weer volle bak."

Niet alleen Heracles kende veiligheidsproblemen in het stadion. NEC moest De Goffert vorig seizoen ook enige tijd dichthouden nadat het vak voor supporters van de bezoekende club was ingezakt direct na de verloren ontmoeting met Vitesse. NEC meldde maandag dat het uitvak weer volledig is hersteld.