Stage Entertainment verplaatst grote musicals naar 2021 om corona

Een aantal grote musicals die dit jaar zouden spelen, waaronder Lazarus, TINA en Aladdin, zijn als gevolg van de coronacrisis verplaatst naar 2021. Dat maakte Stage Entertainment woensdag bekend.

Tot het voorjaar van 2021 verwacht de theaterproducent de voorstellingen niet te kunnen spelen. Reden daarvoor is het geringe perspectief op een financieel gezonde heropening van de theaters. "Inmiddels zijn onze theaters drie maanden gesloten en kunnen onze voorstellingen niet gespeeld worden. Een trieste situatie, waaraan helaas voorlopig geen einde lijkt te komen. Sterker nog, het lijkt erop dat onze branche als laatste aan de beurt is, om weer open te kunnen gaan", aldus directeur Albert Verlinde in een verklaring.

Het was geen makkelijke beslissing, erkent hij. "Die voortdurende onzekerheid heeft de directie van Stage Entertainment Nederland gedwongen deze belangrijke beslissingen op het gebied van de programmering te nemen. Wij doen er alles aan om deze moeilijke en ingrijpende tijd zo goed mogelijk door te komen en daarna sterker terug te komen."

De musicals TINA en ANASTASIA, die dit jaar spelen, zullen in 2020 niet meer te zien zijn. In de loop van 2021, wanneer het weer verantwoord is om voorstellingen voor een groep groter dan 100 personen te spelen, worden deze shows weer hervat. De première van Aladdin, die gepland stond voor dit najaar, wordt met een jaar opgeschoven waardoor deze op z'n vroegst vanaf het najaar van 2021 te zien zal zijn. De tournee van Hij Gelooft in Mij wordt ook een jaar uitgesteld, naar begin 2022.