Stam wint in Amerikaanse voetbalcompetitie van De Boer

ORLANDO (ANP) - Jaap Stam heeft zijn eerste overwinning als trainer van FC Cincinnati binnen. De voormalige international won donderdag in Orlando met 1-0 van Atlanta United, dat wordt gecoacht door Frank de Boer. Stam en De Boer speelden in het verleden bij Oranje een aantal jaren samen in het hart van de verdediging.

Cincinnati speelde ruim een uur met een speler meer. Jake Mulraney, een Ierse middenvelder bij Atlanta, kreeg in de eerste 26 minuten twee keer een gele kaart en moest van het veld af. Het duurde tot diep in de tweede helft voordat Cincinnati van de overtalsituatie profiteerde. Frankie Amaya scoorde in de 76e minuut met een schot van buiten het zestienmetergebied. Kort daarvoor had Stam de Nederlandse verdediger Maikel van der Werff gewisseld. Siem de Jong en Jürgen Locadia ontbraken bij Cincinnati.

De Boer zag zijn elftal zelfs met negen man eindigen. Diep in blessuretijd kreeg de pas net ingevallen Jerome Williams een directe rode kaart.

Stam verloor enkele dagen eerder met Cincinnati van Columbus Crew (0-4). Voor De Boer was het de tweede nederlaag op rij sinds de hervatting. Atlanta verloor ook van New York Red Bulls (0-1).

De Amerikaanse competitie (MLS) werd in maart na twee speelronden stilgelegd vanwege het coronavirus. Na een onderbreking van bijna vier maanden hervatten de Amerikaanse clubs het seizoen op een centrale locatie, op het Disney Wide World of Sports-complex bij Orlando. De resultaten uit de groepsfase van het toernooi tellen mee voor de reguliere competitie.