Star Wars-acteur Mark Hamill signeert posters voor Oekraïne

Star Wars-acteur Mark Hamill gaat posters signeren en verkopen om geld op te halen voor Oekraïne. Dat zei de Amerikaanse acteur, die Luke Skywalker speelde in de reeks, in gesprek met nieuwsorganisatie POLITICO.

"We besloten Star Wars-posters te gaan signeren, een beperkte hoeveelheid," vertelde Hamill. "Aan echte hardcore verzamelaars, vooral degenen die een goed inkomen hebben, kun je veel meer geld verdienen dan je je kunt voorstellen." De opbrengst is bedoeld om de dronevoorraad van het Oekraïense leger op peil te houden, schrijft het medium.

Hoe de posters verkocht gaan worden is nog niet besloten, stelde de acteur. De posters worden naar verwachting volgende week verkocht.

Gesigneerde items

De acteur heeft geen gesigneerde items meer verkocht sinds 2017, toen Star Wars: The Last Jedi uitkwam. "Het is gewoon niet iets wat ik doe." Maar hij doet het nu graag om Oekraïne te steunen, vertelde Hamill.

De acteur is ook al te horen bij luchtaanvallen in Oekraïne. Hij heeft zijn stem aan de Engelse versie van de Air Alert-app geleend, bedoeld om te waarschuwen bij verschillende aanvallen. Dat doet hij als Luke Skywalker. "Hij zal vijf soorten gevaar aankondigen", luidde een eerdere tweet van platform UNITED24. "Raketaanvallen, beschietingen, straatgevechten, straling en chemische dreiging." Ook heeft Hamill "iconische Star Wars-citaten" toegevoegd aan de alarmmeldingen, is in een andere tweet te lezen.