Steden balen van mislopen songfestival

ARNHEM - De gemeenten die dinsdag afvielen voor het organiseren van het songfestival reageren teleurgesteld. Wel wensen ze de overgebleven steden Rotterdam en Maastricht succes toe.

In Arnhem wordt gebaald dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar niet in het GelreDome gehouden zal worden. Toch zitten ze niet bij de pakken neer en richt de stad zich nu op de herdenking van de Slag om Arnhem en de viering van 75 jaar vrijheid.

Wethouder Hans de Vroome noemt het "heel jammer" dat het evenement aan de neus van Arnhem voorbijgaat. "We hebben als regio een mooi plan gemaakt en daar zijn we trots op." Het thema dat de stad had verzonnen was Celebrate Freedom.

Broken heart

"We nemen de samenwerking en het enthousiasme, die we met veel partijen in en buiten de stad hebben weten te realiseren in de afgelopen periode, mee naar dit herdenkingsjaar", aldus De Vroome.

Utrecht had de Jaarbeurs als beschikbare locatie voor het songfestival. "Voor ons voelt het een beetje, zoals Duncan Laurence zingt 'A broken heart is all that’s left'", zegt wethouder Klaas Verschuure.

Balen

Ook topman Albert Arp van de Jaarbeurs baalt: "Natuurlijk is het jammer dat het Eurovisiesongfestival niet in Utrecht plaats gaat vinden." Wel prijst hij de samenwerking met de gemeente en andere organisaties bij de totstandkoming van het bidbook.

"Onze gezamenlijke ambitie was te gaan voor een groots Eurovisiefeest in Brabant", reageren burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld van Den Bosch. Volgens hen waren de Brabanthallen daarvoor een uitstekende locatie. "Maar de jury heeft gesproken."