Stefania: we nemen risico met onze act

Stefania is zich ervan bewust dat haar act op het Eurovisie Songfestival een gewaagde is. "Het is een moeilijke act, we nemen een risico", zei de Utrechtse zangeres, die voor Griekenland uitkomt, op de persconferentie na haar tweede repetitie.

De Griekse delegatie werkt met een green screen waardoor Stefania's dansers op televisie deels onzichtbaar zijn. De techniek werkte ook bij de tweede repetitie nog niet helemaal vlekkeloos. Op sommige momenten waren nog lichaamsdelen te zien die eigenlijk niet in beeld hoorden te zijn.

Toch kijkt Stefania tevreden terug op haar repetitie. Waar de zangeres maandag nog heel nerveus was, had ze donderdag veel minder spanning. "Toen kende ik het podium en de mensen van de techniek nog niet. Nu wel. En de dansers deden alles goed. Ze zijn geweldig. Ik heb echt genoten van vandaag."

Stefania, die volgende week donderdag uitkomt in de tweede halve finale, blijft haar act de komende dagen tot in den treure oefenen. "De dansers moeten continu oppassen voor de objecten op het podium en ik ook. En dan moet ik ook nog zingen. We repeteren elke dag, zelfs in onze hotelkamer."