Steijn opvolger van Hyballa bij NAC

BREDA (ANP) - NAC heeft Maurice Steijn (46) aangetrokken als opvolger van de vorige week vertrokken Peter Hyballa. De Hagenaar heeft in Breda een contract getekend voor drie jaar.

Steijn zal worden geassisteerd door Hans Visser (53), die afgelopen seizoen nog assistent-trainer was bij OH Leuven. Visser speelde in zijn actieve loopbaan onder meer voor AZ, Vitesse, MVV, FC Utrecht, KRC Harelbeke en FC Groningen.

De nieuwe oefenmeester keert vervroegd terug van vakantie en leidt maandag de eerste training van de Bredanaars, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC en Hyballa gingen vorige week uiteen na een conflict tussen de trainer en technisch manager Tom Van den Abbeele. De 44-jarige Duitse coach uitte twee weken geleden in een interview felle kritiek op Van den Abbeele. De Brabantse voetbalclub gaf als reden voor de breuk "een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen" aan. Ook Van den Abbeele mocht vertrekken.

ADO Den Haag

Steijn begon zijn spelerscarrière bij ADO Den Haag en speelde daar zes seizoenen. Daarna kwam hij voor NAC uit, de club waarmee hij in zijn eerste seizoen (1999/2000) meteen kampioen werd in de eerste divisie. In totaal kwam Steijn in twee seizoenen bij de Brabantse club tot 36 wedstrijden.

Ook als trainer begon hij bij ADO Den Haag. In het seizoen 2011/2012 werd Steijn aangesteld als hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Drie jaar later maakte hij de overstap naar VVV-Venlo, waar hij vijf jaar actief was als hoofdtrainer. Na een korte periode in Abu Dhabi keert hij terug op de Nederlandse velden.