Stella McCartney onder vuur om prijzen Beatles-collectie

Modeontwerpster Stella McCartney heeft een collectie op de markt gebracht rond de band van haar vader Paul. Fans van The Beatles zijn echter behoorlijk ontstemd over het prijskaartje dat aan de kledingstukken en accessoires hangt.

Zo moet een joggingbroek uit de collectie 725 pond (850 euro) kosten, T-shirts staan te koop tussen de 275 en 415 pond (323-488 euro) en een linnen tas kost 495 pond (582 euro). Het duurste item uit de lijn is een bomberjack, waarvoor de ontwerpster 1795 pond (2111 euro) rekent. De goedkoopste bestelling is nog altijd 70 pond (82 euro). Daar krijgt de koper een paar Beatles-sokken voor.

De Get Back-collectie is uitgekomen ter gelegenheid van de release van de Beatles-documentairereeks met die naam van Peter Jackson. Bij de lancering van de kledinglijn liet Stella in een statement weten: "The Beatles waren het gezicht van een culturele beweging die vocht voor positieve veranderingen en die nog altijd het leven van miljoenen mensen raakt. Ik hoop dat deze capsulecollectie die tijdloze boodschap belicht en overbrengt op een nieuwe generatie."