Stellen strijden in Verboden Liefde voor acceptatie

In het nieuwe NPO 3-programma Verboden Liefde ervaren verscheidene stellen dat de directe omgeving hun relatie niet accepteert. In de achtdelige serie, vanaf dinsdag te zien om 20.20 uur, proberen zij de weerstand te overwinnen.

In het programma zijn onder anderen Denise (28) en Sjef (65) te zien, die op weerstand stuiten vanwege hun leeftijdverschil van 37 jaar. De vader van Denise maakt zich, omdat zijn dochter mogelijk veel te snel weer alleen komt te staan. Sjef probeert de acceptatie van zijn 8 jaar jongere schoonvader te krijgen.

Zowel de relatie van Mattias (28) en Steven (27) als die van Chamara (22) en Esmay (23) wordt vanwege een gelovige familie niet geaccepteerd. De moeder van Mattias bidt elke dag tot God in de hoop dat haar zoon alsnog met een vrouw thuiskomt, terwijl de heren klaar zijn voor hun bruiloft. Chamara is na haar coming-out door haar familie op straat gezet, omdat die een lesbische relatie in strijd vindt met het christelijke geloof.

De koppels proberen in het programma, geproduceerd door Vincent TV en gebaseerd op het Australische format Bride & Prejudice, de steun van hun omgeving te krijgen.