Sterren op de been voor inauguratiefeestje Celebrating America

Een flink aantal beroemdheden heeft woensdagavond een steentje bijgedragen aan Celebrating America, een online show ter gelegenheid van de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Onder meer Bruce Springsteen, Justin Timberlake, Jon Bon Jovi, John Legend, de Foo Fighters en Demi Lovato namen deel aan het concert.

Springsteen beet onderaan de trappen van het Lincoln Memorial in Washington het spits af met het lied Land Of Hope And Dreams. Daarna nam Tom Hanks het woord. "De laatste paar weken, de laatste paar jaren, hebben we een diepe verdeeldheid en een zorgwekkende verbitterdheid gezien in ons land. Maar vanavond denken we aan de verenigde staten van Amerika", aldus de acteur.

"Aan onze traditie van democratie, de fundamenten van onze republiek, de integriteit van onze grondwet, de hoop en dromen die we delen voor een meer perfecte unie", vervolgde Hanks. "Voor sommigen is de presidentiële inauguratie een traditie, een moment dat een vierjarige ambtstermijn markeert. Maar in werkelijkheid is inauguratiedag meer dan het beëdigen van de volgende nationale leiders. Deze dag zijn we getuige van de voortzetting van ons Amerikaanse ideaal."

Biden gaf ook nog een korte toespraak als onderdeel van het feestelijk programma. De kersverse president zei zich nederig te voelen. "Zoals ik eerder vandaag al zei, hebben we geleerd dat democratie van onschatbare waarde is en dankzij jullie heeft de democratie gezegevierd", aldus Biden. "Dat is waarom Jill en ik, Kamala en Doug er zeker van wilden zijn dat onze inauguratie niet om ons draaide, maar om jullie, het Amerikaanse volk."