Sterren roepen op tot stemmen

Veel Hollywoodsterren hebben dinsdag hun volgers op social media op het hart gedrukt zich te registreren voor de presidentsverkiezingen van 2018. Amerikaanse staatsburgers moeten zich voor iedere verkiezingen aanmelden voor ze naar de stembus mogen.

Daarom is National Voter Registration Day in het leven geroepen, en die liet onder meer Kerry Washington dinsdag niet ongemerkt voorbijgaan. De actrice fopte haar volgers door te doen alsof er een film rond haar hitserie Scandal in de maak was. Wie op de link klikte die ze daarbij postte, kwam uit op een site waar Amerikanen zich kunnen aanmelden als stemmer.

Laura Dern deelde een kiekje waarop ze met Jurassic Park-collega's Jeff Goldblum en Sam Neill poseert in T-shirts en mondkapjes met het woord 'Vote' erop en Taylor Swift plaatste een lijstje met links waarmee volgers meer informatie kunnen vinden over het stemproces. Ook onder meer Gerard Butler, Usher, Jennifer Aniston, Leonardo DiCaprio, RuPaul en Ariana Grande riepen hun volgers op te gaan stemmen.

Michelle Obama had de hele dag door gasten op haar Instagram Live. Onder meer Zendaya, Jennifer Lopez en DJ Khaled schoven daarbij aan en een aantal castleden van Hamilton, onder wie Lin-Manuel Miranda, zong er een aangepaste versie van een nummer uit de musical.