Sterren spreken steun uit voor Britney Spears

Via sociale media hebben meerdere sterren hun steun betuigd aan Britney Spears. De zangeres sprak via Zoom met een rechter over het curatorschap dat haar vader Jamie al sinds 2008 onder zijn hoede heeft. Spears wil daar vanaf en dat sprak ze ferm en duidelijk uit in de virtuele rechtbank. Veel collega's uit de entertainmentindustrie staken Britney daarna een hart onder de riem.

Zo liet Mariah Carey weten: "Britney, we houden van je. Blijf sterk!". Carey kampte in het verleden ook met mentale problemen, waarvoor ze zich liet opnemen in een kliniek. De druk van het altijd maar moeten presteren, slank en mooi zijn, mensen moeten 'pleasen' en vooral je eigen mening niet verkondigen, zijn zaken waarmee zij ook te maken gehad heeft.

Zangeres Halsey schreef: "God zegene Britney Spears. Ik hoop met heel mijn hart dat ze vrijheid krijgt en bevrijd wordt uit deze mishandelende situatie. Ik bewonder haar moed om voor zichzelf op te staan vandaag. Daarbij wil ik tegen iedereen die denkt zeggenschap te hebben over het feit dat iemand een kind op de wereld zou willen zetten: fuck you!". De laatste opmerking slaat op de uitspraak die Britney deed over dat ze graag wil trouwen en een kind wil krijgen met haar vriend Sam Asghari, maar dat dat niet mogelijk is omdat ze een spiraaltje heeft. En haar vader en zorgmanager zouden verbieden die eruit te laten halen door een dokter.

R'n'B-zangeres Brandy sloot zich aan bij Mariah en Halsey. Zij postte een simpele, maar heldere boodschap. "Ik stuur hierbij al mijn liefde naar Britney Spears én haar fans." Het feit dat Brandy expliciet de fans benoemt is veelzeggend. Al jaren denken Britneys fans dat het niet goed met hun idool gaat, waardoor de #FreeBritney beweging ontstond. Ook dit keer stonden er tientallen fans bij de rechtbank om haar te steunen. Na alles wat er is gezegd voordat de audio werd afgesloten, weten fans zeker dat de zangeres tegen haar wil in kort gehouden wordt en volledig afhankelijk is van vader Jamie.