Sterrin Smalbrugge droomt van eigen internationale tv-show

Als het aan Sterrin Smalburgge ligt is het na kinderboeken, theatershows, kinderprogramma's en haar nieuwe boek voor volwassenen over reptielen alweer tijd voor de volgende stap: een internationale tv-show. In gesprek met het AD zegt de 28-jarige ecologe en slangenliefhebber zaterdag daar zelf in ieder geval klaar voor te zijn.

"Dat is mijn grootste droom, en ik denk dat daar de ruimte voor is", zegt Smalbrugge over een tv-programma dat internationaal te zien zal zien. "Er zijn eigenlijk geen vrouwen in mijn vakgebied. En mijn stijl van presenteren is heel anders dan wat de meesten doen. Veel mensen kopiëren Steve Irwin en doen heel erg ADHD, maar hij was echt zo. Dat was fantastisch, maar nu denkt iedereen: als je met wilde dieren werkt, dan moet je zo wild doen. Terwijl ik qua karakter meer op Jane Goodall lijk: rustiger, teder, liefdevol, vrouwelijk. Jane heeft zich nooit stoerder of sterker voorgedaan dan ze is."

Smalbrugge, die vorig jaar meedeed aan Expeditie Robinson, heeft dankzij dat programma meer vertrouwen in zichzelf gekregen zegt ze. "Ik heb honderd keer meer vertrouwen in mezelf gekregen, maar ook in de mens", vertelt de ecologe. "De expeditie was als een shocktherapie; ik heb in zo'n korte tijd zo'n sprong gemaakt. Op dat eiland waren we op elkaar aangewezen en moest ik mijn muurtjes laten zakken."