Stichting van Trump heft zichzelf op

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Donald J. Trump Foundation heeft ermee ingestemd zichzelf op te heffen. Dat maakte de procureur-generaal van de staat New York bekend. De liefdadigheidsstichting diende volgens haar vooral als ,,chequeboek voor de zakelijke en politieke belangen van meneer Trump''.

Procureur-generaal Barbara Underwood was in juni naar de rechter gestapt om de ontbinding te eisen van de stichting. Die zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan ,,illegale coördinatie'' met het toenmalige campagneteam van Trump.

Trump reageerde destijds woest en zei op Twitter onder geen beding te zullen schikken. Dat gebeurt nu toch: beide partijen hebben volgens Underwood afgesproken dat de bezittingen van de stichting worden overgeheveld naar andere goede doelen. Een rechter moet de deal nog wel goedkeuren.

Met de schikking komt geen einde aan de rechtszaak die is aangespannen door de procureur-generaal. Zij eist nog steeds dat miljoenen dollars worden terugbetaald en dat Trump en zijn drie oudste kinderen tijdelijk geen topfuncties meer mogen krijgen bij andere goede doelen in de staat. De advocaat van de foundation was niet bereikbaar voor commentaar.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *