Stones-fans klaar voor ArenA-show: The Stones houden altijd woord

Het geduld van de Nederlandse fans van The Rolling Stones is flink op de proef gesteld, maar donderdagavond staat de Britse band dan toch echt op het podium van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Eigenlijk stond de show gepland op 13 juni, maar vanwege een coronabesmetting bij zanger Mick Jagger ging dat niet door. Fans maakten zich echter geen zorgen en bleven vertrouwen hebben in een nieuwe datum. "The Stones houden altijd hun woord", zegt een van de fans in de rij.

Het weer is een stuk minder goed dan op de originele dag, maar dat drukt het enthousiasme van de fans niet. Tientallen mensen stonden donderdagochtend in de regen al in de rij voor de ArenA om het beste plekje te bemachtigen. "Ik ben al naar 35 of 36 concerten geweest", zegt Rieks Postema, die hoopt dat er ook nieuwe liedjes gespeeld worden. "Al die concerten waren fantastisch, maar ik ben natuurlijk niet objectief."

De rij voor het stadion is vlak voor het begin van de show lang. Het befaamde logo van de band, met de tong, prijkt op honderden shirtjes en jasjes, maar ook op hoedjes en hoofddoekjes. De sfeer in de rij is vrolijk en gemoedelijk. "Ik ben er helemaal klaar voor", zegt een van de fans, die het een "grote domper" noemde dat het concert in eerste instantie niet doorging. "Het kwam keihard binnen. We zaten al klaar, toen er iemand het podium op kwam om het slechte nieuws te brengen. We dachten eerst dat het een grapje was."

Laatste kans

Marlou (33) en Fas de Groot (58) gaan als vader-dochteruitje naar het concert. Ook zij schrokken toen het concert werd afgelast. "Ik dacht: shit, dit is de eerste keer en misschien wel de laatste keer dat ik de kans krijg", zegt Marlou. Gelukkig werd al snel de nieuwe datum bekend, maar Marlou had eigenlijk niet anders verwacht. "Tuurlijk, het zijn oude mannen. Ze zijn sterk." Fas is al jaren groot fan van de band en heeft ze al vijf keer gezien. "Ik ben wel een goeie fan, hoor. Echt wel."

Het is de eerste keer sinds vijf jaar dat The Rolling Stones weer in Nederland optreden. De laatste keer dat de mannen in Nederland waren, was in 2015. Toen deed de groep twee concerten; in de Johan Cruijff ArenA en in het GelreDome. Tijdens die shows zat Charlie Watts nog achter het drumstel. De muzikant overleed vorig jaar op 80-jarige leeftijd. Steve Jordan drumt sindsdien bij The Rolling Stones.